27-03-2015 - Stichting Stolperstenen legt laatste stenen.

 

De vrijdag begon in het Stadhuis met een toespraak van Diane Blanken, voorzitter van Stichting Stolperstenen. De sprekers daarna waren Annette Bronsvoort, Burgemeester van Oost Gelre en Rob Heijmans, een nabestaande.

De 23 stenen werden gelegd aan Mattelierstraat 1a (Ingang Schoolstraat) voor Henri Heijmans en Johanna Heijmans-Heimans, Broer en zus David Hartog en Jansje Hartog aan de Lievelderstraat 5, Jan Overbekking aan de Rabeldersteeg 7, Harry Timmen Kloostersteeg 1 (hoek Nieuwstad), Jan Koenders aan de Kerkstraat bij de Basiliek, Jacques Heijmans en Erna Heijmans-Linz en zoons Henri en Paul aan de Beltrumsestraat 27, Willem Hoebe aan de Beltrumsestraat 33, Antoon Nijbroek aan de Notenboomstraat 1, Meijer Heijmans en dochter en zoon Clara en David aan de Stationslaan 8, Lion Heijmans en Martha Heijmans-Linz en dochter Helga en Helene Heijmans-Blumenfeld en zoon Henri aan de Stationslaan 12, Johan Giesbers aan de Marhulzenweg 20 en Antoon Hubers aan de Groeneweg 13.

Aan het eind van het dagprogramma, dat door een kleine honderd genodigden werd bijgewoond, werd de nieuwe website van de stichting gelanceerd. Webmaster Martie Rouwmaat had de eer om in de Stadsboerderij de website te lanceren en daarbij een kleine tekst en uitleg te geven.

Tevens is er in de Stadsboerderij een expositie van de stichting Stolperstenen Groenlo en Groenlo in de Tweede Wereldoorlog te zien. Deze kan worden bezocht tot 1 juni. De Stadsboerderij Grolle is geopend van: 1 april t/m 1 november – dinsdag t/m zaterdag van 10.30 uur tot 16.30 uur.

Hieronder volgt een korte foto-impressie van de vierde en afsluitende Stolpersteenlegging in Groenlo.

       
Openingstoespraak Diane Huijskes-Blanken.         Hermien Bulsink-Hubers met de Stolpersteen                                                       voor haar vader Antoon Hubers.
           
       
Stolpersteenlegging aan de Stationslaan.         In memoriam Antoon Hubers door Anette Bronsvoort burgemeester van Oost Gelre.
           
       
Rob Heijmans en Martie Rouwmaat bespreken een foto.         In memoriam Johan Giesbers door Suzan Giesbers.
           
       
Voorbereiding voor de Stolpersteenlegging voor Jan Koenders.         In memoriam Harrie Timmen door Harry Timmen.
           
       
Bloemlegging Schoolstraat door Diane Huijskes-Blanken.         Bloemlegging Jan Overbekking in de Rabeldersteeg.
           
       
Toespraak bij de Stolpersteenlegging voor Antoon Nijbroek.         Bloemlegging bij de Stolperstenen voor David en Jansje Hartog.
           
Brontekst en foto's: Streekgids.nl